Dokonalý domov


Dom so záhradou je ideálnym miestom na bývanie pre mnohých. Záhrada predstavuje miesto, kde je možné vytvoriť si oázu pokoja a navyše aj zónu, v ktorej sa môžeme formou pestovania istým spôsobom realizovať. Permakultúrne pestovanie hovorí o spôsobe, pri ktorom sa kladie dôraz na pozorovanie rastu rastlín a vôbec na ich výsadbe tak, že sa budú navzájom podporovať. Z tohto pohľadu sa nevyžaduje aj pri väčších záhradách namáhavá práca do úmoru, ktorá nám síce prinesie istý úžitok, ale napokon si aj tak povieme, že nám to nestálo za to. Prečo? Veď náš čas sme mohli využiť zarábaním, ktoré nie je tak vyčerpávajúce ako práca v záhrade a v dnešných supermarketoch sa dá predsa výborne nakúpiť.

prechádzka v záhrade

Niečo iné je, keď je práca výživná, vracia nám potrebnú energiu, keďže sme vonku a v spojitosti s okolitou prírodou, ktorá vibruje vo vyšších frekvenciách, ako si vôbec vieme predstaviť. Dom s výhľadom na prosperujúcu záhradu môže byť pre mnohých splnením sna. Aj keď práca v dome a okolí si vyžaduje svoj čas, energiu a mnohokrát aj nie malú investíciu, predsa len, tie benefity doslova prekričia isté nevýhody týkajúce sa bývania v dome. Zaujímavou možnosťou sú jednopodlažné domy alebo aj mobilné domy, ktoré sa bezvýhradne spájajú s nízkymi nákladmi na ich zabezpečenie a spravovanie. Priestranná terasa je výzvou pre mnohých, ktorí radi rozjímajú obklopení krásnou prírodou, kedy im prichádzajú nové inšpirácie.

pohodlné bývanie

Ozdobou mnohých záhrad sú práve bylinkové špirály, kde si vypestujete bylinky presne podľa vášho gusta na pomerne malej ploche, takže sa výborne hodia aj do záhrad menšej rozlohy. Bylinky si stačí vysadiť v správnom usporiadaní zhora dole. Do hornej časti bylinkovej špirály vysádzame suchomilné byliny, do dolej zase byliny vyžadujúce si dostatočnú zálievku.

Pri zariaďovaní vášho domu nezabúdajte snívať a formovať si vaše bývanie do predstavy snov, ktorú je možné krok za krokom premieňať na realitu.

About the author