O výhodách plastových nádob na odpad


Triedenie odpadov – plastové nádoby na odpad sú už mnoho rokov spoľahlivým partnerom na ukladanie triedeného odpadu. Ľudia si už dávno zvykli a nepotrebujú spravidla žiadne zložité vysvetľovanie, že do žltého kontajnera či popolnice ukladáme triedený plastový odpad, a do modrého zas papierový. Recyklácia odpadov je veľmi dôležitý a spoločensky zodpovedný proces, ktorý sa významnou mierou podieľa na minimálnej záťaži na životné prostredie. Triediť odpad sa vypláca v mestách aj na vidieku, a všade sa tiež môže uplatniť výrobok, ktorý zaobstaráte od spoločnosti PK Group – plastové nádoby na odpady v rôznych farebných variantoch.

plastové popolnice

BIO odpad – hnedá popolnica je určená na ukladanie BIO odpadu, teda čisto prírodného odpadu, ako je napríklad lístie, tráva, vetvy, suché rastliny, ihličie, šišky atp. BIO odpady možno potom využiť na zakladanie kompostu, ktorý potom môže skvele poslúžiť napríklad na obecné účely udržiavanie verejnej zelene, na výsadku okrasných drevín, a ako hnojivo na zakladanie trávnatých plôch, napríklad ihrísk či iných športovísk.

upratovanie v meste

Popolnice pre sypké materiály – plastové nádoby na odpady možno využívať aj iným spôsobom, a to veľmi konštruktívne, napríklad na uloženie posypového materiálu na chodník, pre krmivá či podstielky pre domáce či divé zvieratá, pre záhradnícky substrát a umelé hnojivá, pre hasiaci piesok v garážach, kde môže dôjsť k požiaru horľavých kvapalín, alebo na ukladanie piesku pre detské pieskoviská.

Životnosť a údržba nádob – veľkou výhodou plastových nádob na odpad je aj ich dlhá životnosť, ktorá presahuje desiatky rokov. Udržať ich v čistote je pritom veľmi jednoduché, vystačíte s bežnými čistiacimi prostriedkami, kefou, octom a jedlou sódou. Plastové popolnice dobre odolávajú všetkým poveternostným vplyvom, nevadí im slnečné žiarenie, dážď, sneh, prach ani námraza. Môžete ich mať v exteriéri nepretržite – v podstate po celú dobu ich používania.

About the author